Главна / Вести / Косово и Метохија / Усвојен предлог закона о амнестији у начелу

Усвојен предлог закона о амнестији у начелу

skupstina_kosovaПредставници свих посланичких клубова у Скупштини Косова, сем Самоопредељења, подржали су данас у начелу предлог закона о амнестији. Закон је у име Владе на седници парламента образложио заменик премијера и министар правде Хајредин Кучи, који је рекао да су у новом предлогу закона узети у обзир захтеви посланика да се члан 3. закона брише.

Председник Законодавне комисије, посланик ДСК Арбен Гаши, потврдио је да су узети у обзир захтеви законодаваца и у име комисије затражио да се закон у начелу изгласа. Предлог закона су подржали шефови свих посланичких група сем покрета Самоопредељење, који су затражили да се закон не усвоји. Шеф посланичке групе Самоопределења Висар Имери и други посланици овог покрета су против усвајања закона, јер сматрају да тај закон штети Косову и амнестира криминалце.

За усвајање закона у начелу и коначног усвајања, што би требало да уследи током поподнева, потребна је двотрећинска већина од укупно 120 посланика Скупштине Косова, односно најмање 80 гласова. Испред зграде Скупштине Косова, на позив “Групе организованих грађана” коју чине представници невладиног сектора, око стотинак грађана одржало је миран протест протест против усвајања закона о амнестији.

Check Also

Филиповић: Чекам позив суда поводом ухапшеног младића на Газиместану

Никола Недељковић из Београда који је јуче ухапшен на обележевању Видовдана на Газиместану налази се …