НасловнаСрбија

Вучић на списку учесника форума у Давосу, Куртијево име обележено звездицом

Председник Србије Александар Вучић учествоваће на предстојећем годишњем састанку Светског економског форума у Давосу (СЕФ), пошто је сврстан међу тридесетак водећих светских политичара из 120 земаља, који ће учествовати на скупу .

На самиту ће учествовати више од 300 учесника, а један од њих је и премијер приштинских институција Аљбин Курти, чије је име на списку обележено звездицом, односно стављено је у фусноту.

Поред осталих, на форуму ће учествовати премијер Кине Ли Ћијанг, државни секретар САД Ентони Блинкен, саветник САД за државну безбедност Џејк Саливен, француски председник Емануел Макрон, председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, премијери Белгије и Шпаније Александер Де Кро и Педро Санчес, као и председник Аргентине Хавијер Милеи.

Учествоваће и генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, генерални директор Светске здравствене организације Тедрос Адханом Гебрејесус, генерални секретар УН Антонио Гутереш, премијер Холанције Марк Руте, грчки премијер Киријакос Мицотакис, и други.

Украјински председник Володимир Зеленски учествоваће путем видео-везе.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон