Главна / Друштво / Аплицирање за верификацију диплома у згради Општине Грачаница

Аплицирање за верификацију диплома у згради Општине Грачаница

opstina1Дипломци Приштинског универзитета са седиштем у Косовоској Митровици могу да предају документацију за верификацију дипломе у згради општине Грачаница.

Право да се пријаве за добијање сертификата имају студенти који су дипломирали на Приштинском универзитету од 2001. године, а о томе да ли ће диплома бити сертификована, или не – одлучиваће Комисија косовске владе за верификацију диплома. Захтеви за сертификовање достављаће се Секретаријату комисије.

Потребна документација за верификацију диплома је седећа:

• Фотокопија личне карте,
• Оверена копија оригинал дипломе,
• Сажетак тезе – дипломског рада,
• Додатак дипломи,
• Оверена копија уверења о положеним испитима.

Канцеларија за питања заједница и Министарство образовања Косова објавили су на сајту формуларе и процедуру о начину подношења захтева, а све потребне информације и захтеве за сертификацију и верификацију дипломе издате од стране факултета Приштинског универзитета могу да добију у згради општине Грачаница.

Верификација диплома предвиђена је Уредбом косовске Владе из децембра 2015. године, а подразумева проверу валидности диплома са Приштинског универзитета у Косовској Митровици након чега ће бити омогућено запошљавање у јавним институцијама Косова и полагање стручних испита, међу којима и правосудног.

Check Also

Димитријевић: ЈКП „Екологија“ од првог дана поплава помаже угроженом становништву на терену

Становништво на централном Космету последњих дана суочено је са бројним проблемима, које су изазвале велике …