НАЈНОВИЈЕ

Делегација Српске Православне Цркве стигла на Крит

_fip2096Предвођена Његовом Светошћу Патријархом српским г. Иринејем, делегација Српске Православне Цркве стигла је јуче на Крит, где ће се наредних дана одржати заседање Светог и Великог Сабора. У пратњи Његове Светости допутовали су архијереји: Архиепископ охридски Јован, Митрополит загребачко-љубљански др Порфирије, Епископ бачки др Иринеј, Епископ браничевски др Игнатије, Епископ будимски Лукијан и Епископ јегарски Јероним.

Заједно са предстојатељом Српске Православне Цркве на аеродром у Хања су стигли архијереји, професори и студенти који ће на седницима сабора учествовати као део званичне делегације Српске Цркве.

Истовремено са делегацијом Српске Цркве, на Крит су стигле и званичне делегације Јерусалимске, Грчке и Албанске Православне Цркве. Уз највише грчке војне и државне почасти, праћен бројним свештенством и монаштвом, Патријарха јерусалимског Теофила, Архиепископа грчког Јеронима и Архиепископа албанског Анастасија на аеродрому у Хања дочекао је критски архиепископ Иринеј. У име тројице првојерараха, домаћина је на свечаном дочеку поздравио архиепископ Анастасије, који је у кратком обраћању изразио радост због тога што је на заседање Светог и Великог Сабора дошао заједно са првојерарсима сестринских цркава, као и чврсту наду да ће предстојеће заседање протећи у искреним братским напорима и непатвореној љубави Христовој.

Свети архијерејски Синод Српске Православне Цркве на седници одржаној у уторак, 14. јуна, одлучио је да званична делегација Српске православне цркве учествује у заседању Светог и Великог Сабора који ће бити одржан од 17. до 26. јуна на Криту.

Погледајте и ...

У Нову годину ушли и Аустралија, Тајланд, Сингапур, Индонезија, Јапан…

Становници Аустралије, Тајланда, Сингапура, Филипина, Индонезије, Јапана, Северне Кореје и Кине ушли су у 2019. …