Главна / Вести / Косово и Метохија / Донета oдлука о додатној експропријацији земљишта за изградњу ауто-пута Врбница-Мердаре

Донета oдлука о додатној експропријацији земљишта за изградњу ауто-пута Врбница-Мердаре

auto_put_kosovoВлада у Приштини донела је коначну одлуку о одобрењу додатне експропријације, како наводе, од јавног интереса непокретне имовине о изградњи ауто-пута Врбница-Мердаре.

Одељење за урбанизам, планирање, катастар и заштиту животне средине при општини Грачаница саопштило је да се ради о имовини власника чије земљиште је обухваћено у изградњи ауто-пута Врбница-Мердаре, односно, сектор 7.3 и 8, катастарске зоне Косово Поље и катастарске зоне Угљаре, општина Грачаница.

У саопштењу, достављено нашој редакцији, каже се, да је овом одељењу достављена коначна одлука и табела о процени накнаде оних власника поседа, који су погођени процесом експропријације земљишта. У одлуци се наводи да Департман за експропријацију тражи од директора Oдељења за урбанизам и планирање општине Грачаница да региструје у катастарску књигу коначну одлуку Владе.
У року од две године, од дана ступања одлуке на снагу, Департман за експропријацију при министарству средине и просторног планирања извршиће уплату износа накнаде за експропријацију, која је одређена коначном одлуком.
У саопштењу се још наводи, да обавештење о коначној одлуци, табелу о процени нагнаде и захтев за регистрацију у катастарску књигу, информације о експропријацији, заинтересовани могу погледати у Општини Грачаница или на њиховом сајту.
У званичном обавештењу такође стоји да против ове одлуке или било којег његовог дела власник непокретне имовине има право да поднесе жалбу у року од 30. календарских дана надлежном суду.

Ауто пут Врбница-Мердаре

Check Also

На КиМ од данас ипак рестрикције електричне енергије

На Косову и Метохији су од јутрос ипак на снази рестрикције електричне енергије, иако је …