Главна / Друштво / „SHIELD“ на светској мапи витешких турнира

„SHIELD“ на светској мапи витешких турнира

007f7dcc1de776ae0fbd86ceae8656ad_XLЗахваљујући удружењу за очување старих вештина и заната „Бели Орлови“ из Београда, „SHIELD“ фестивал је уврштен на мапу светских такмичења у историјским средњовековним биткама, које се одржавају под називом „Битке нација“.

Ово је изузетно битно за светску промоцију „SHIELD“ фестивала и Грачанице као туристичке дестинације, саопштила је Туристичка организација Грачанице.

С обзиром на то да је фестивал сада и званично на светској листи средњовековних витешких турнира, обезбеђено је и редовно учешће витешких екипа из света због бодовања, што предтавља јаку основа за традиционално одржавање фестивала, наводи се у саопштењу ТО Грачанице.

Први Међународни фестивал средњовековних вештина и заната у Грачаници, „SHIELD“, је јединствени културно-историјски и спортски догађај у региону. Захваљујући донацији УСАИД-а и општине Грачаница, Фестивал постаје бренд Грачанице и добра прилка за посету туриста из свих крајева.

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …