Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ тражи хитно ослобађање Анђелковића

Канцеларија за КиМ тражи хитно ослобађање Анђелковића

Kancelarija-za-KiM11Канцеларија за Косово и Метохију захтева од Приштине хитно ослобађање председника привременог органа општине Подујево Обрена Анђелковића, који је данас приведен на административном прелазу Мердаре.

Канцеларија за КиМ, у саопштењу, оценује да је Анђелковић приведен без икаквог правног основа и актом полицијске самовоље.

Наводе и да све учесталијим привођењима Срба на Косову и Метохији привремени органи самоуправе у Приштини дестабилизију процес нормализације односа и непотребно уносе неспокој међу Србе у покрајини.

“Од подизања тензија које је неминовна последица неодговорног поступања Приштине нико не може имати корист, а провокације ове врсте у тренутку обезвређују сва дуготрајна настојања да се између српског и абанског народа на Косову и Метохији успостави какво-такво поверење”, наводи Канцеларија у саопштењу.

Канцеларија за КиМ захтева од Приштине не само да ослободи Анђелковића, већ и да се у будућности, уколико јој уопште стало до регионалне стабилности, уздржава од провокација ове врсте.

Извор: Танјуг

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …