Главна / Вести / Косово и Метохија / Анђелковићу притвор од 48 сати

Анђелковићу притвор од 48 сати

merdareПредседнику Привременог органа општине Подујево Обрену Анђелковићу одређен је притвор од 48 сати и налази се у затвору у Липљану, до нове одлуке правосудних власти Косова. Анђелковић је по налогу косовске полиције приведен јуче на пункту Мердаре, код Подујева.

Адвокати Обрена Анђелковића рекли су РТС-у да је Анђелковић извучен из колоне аутомобила и спроведен у полицијски објекат на Мердару, заједно са секретаром Славком Чарапићем.

Саслушавали су их од од 14 до 18 часова, а потом су Анђелковића, без икаквог налога спровели у притвор, наводи се у саопштењу

Одбрана Анђелковића наводи да су у полицији на Мердару рекли да их је тужилац контактирао телефоном и да приведеном Анђелковићу на терет стављају рад у “паралелним институцијама”, због чега су му одузели документацију.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од Приштине хитно ослобађање Анђелковића и оцењује да је Анђелковић приведен без икаквог правног основа и актом полицијске самовоље.

Наводе и да све учесталијим привођењима Срба на Косову и Метохији привремени органи самоуправе у Приштини дестабилизију процес нормализације односа и непотребно уносе неспокој међу Србе у покрајини.

“Од подизања тензија које је неминовна последица неодговорног поступања Приштине нико не може имати корист, а провокације ове врсте у тренутку обезвређују сва дуготрајна настојања да се између српског и абанског народа на Косову и Метохији успостави какво-такво поверење”, наводи Канцеларија у саопштењу.

Канцеларија за КиМ захтева од Приштине не само да ослободи Анђелковића, већ и да се у будућности, уколико јој уопште стало до регионалне стабилности, уздржава од провокација ове врсте.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …