Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Ископавање око храма Христа Спаса покушај да се оправда зашто га треба срушити

Вулин: Ископавање око храма Христа Спаса покушај да се оправда зашто га треба срушити

vulinКоментаришући ископавања у непосредној близини православног храма Христа Спаса у Приштини, која су протекле недеље изазвала велику пажњу јавности, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади РС  Александар Вулин, рекао је за наш програм да „ оно што се дешавало око овог храма у наводном тражењу масовне гробнице, није ништа друго до покушај да се оправда зашто би цркву Христа Спаса требало срушити и зашто нокад није ни требала бити ту“.

„Срби су добро поступили и црква је добро поступила, сигурни да нисмо злочинци и знајући да се такве ствари нису дешавале, допустили смо да се простор око храма истражи и да се све види, а сада би једно велико извињење са албанске стране значило и српској православној цркви и српском народу на косову и Метохији“, рекао је Вулин, истичући да ово не сме да прерасте у систем у коме ће, како је казао,  свака два анонимна сведока моћи да зауставе живот тамо где живе Срби на Косову и Метохији и да се прекопају Дечани или Грачаница зато што је неко рекао да је можда нешто видео и да се можда нешто дешавало.

Вулин је казао да је добра воља са српске стране показана и  али да би сада када се проверило требало да сви разумеју, посебно међународна заједница јер је она та која одлучује, да ово не сме да буде предмет политичких игара и малтретирања Срба који живе на Косову и Метохији.

„Доказали смо и показали да ту нема масовних гробница, а сада преостаје да докажемо и покажемо шта постоји. Постоји  полусрушена, унакажена и увређена светиња српског народа. Сада треба да разговарамо како да се заврши, како да се обнови и заштити, али и како да се оне слике људи који бацају смеће или се пењу по цркви више никад не понове. Очекујем од Срба са Космета и од СПЦ да сада изађемо пред међународну заједницу и кажемо – гробнице нема али цркве има“, казао је Вулин.

Check Also

Петковић: Велика Хоча памти славна времена и славну историју још од цара Душана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију након Ораховца обишао је и Велику Хочу и разговарао …