Главна / Вести / Косово и Метохија / Кнежевић: Црна Гора није заборавила српски народ на КиМ

Кнежевић: Црна Гора није заборавила српски народ на КиМ

knezevicУ склопу посете Косову и Метохији, посланик у скупштини Црне Горе Милан Кнежевић, присуствовао је парастосу убијеним жетеоцима у Старом Грацком и посетио царски град Призрен. Истакао је да црногорски народ никада неће заборавити своју браћу на Косову и Метохији.

„Моја жеља као председника Демократске народне партије и посланика у црногорској скупштини, била је да данас будем на помену жртвама у Старом Грацком, које су невино настрадале пре 17 година од руку шиптарских терориста и до дан данас нису откривени починиоци овог монструозног злочина, као и жеља да посетим царски град Призрен и да уручим скромне поклоне и донације моје партије и црногорскога народа, и што је најважније да пошаљем поруку да црногорски народ осећа Косово и Метохију као свој Јерусалим, као нашу свету земљу и да искажемо захвалност нашој цркви и народу на Косову и Метохији који свих ових година чувају нашу веру, чувају нашу духовност и чувају наше памћење. Желео сам да искажем један солидаран однос према свему ономе кроз шта пролази народ на Косову и Метохији и да им пошаљем поруку да нису сами, да их Црна Гора није заборавила”, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је призренском пароху Слободану Ђорићу уручио новчану помоћ и ваучер за боравак троје српске деце на мору у Црној Гори. Обишао је и призренску Православну Богословију.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Петковић: Велика Хоча памти славна времена и славну историју још од цара Душана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију након Ораховца обишао је и Велику Хочу и разговарао …