субота , 20 октобар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Кнежевић: Црна Гора није заборавила српски народ на КиМ

knezevicУ склопу посете Косову и Метохији, посланик у скупштини Црне Горе Милан Кнежевић, присуствовао је парастосу убијеним жетеоцима у Старом Грацком и посетио царски град Призрен. Истакао је да црногорски народ никада неће заборавити своју браћу на Косову и Метохији.

„Моја жеља као председника Демократске народне партије и посланика у црногорској скупштини, била је да данас будем на помену жртвама у Старом Грацком, које су невино настрадале пре 17 година од руку шиптарских терориста и до дан данас нису откривени починиоци овог монструозног злочина, као и жеља да посетим царски град Призрен и да уручим скромне поклоне и донације моје партије и црногорскога народа, и што је најважније да пошаљем поруку да црногорски народ осећа Косово и Метохију као свој Јерусалим, као нашу свету земљу и да искажемо захвалност нашој цркви и народу на Косову и Метохији који свих ових година чувају нашу веру, чувају нашу духовност и чувају наше памћење. Желео сам да искажем један солидаран однос према свему ономе кроз шта пролази народ на Косову и Метохији и да им пошаљем поруку да нису сами, да их Црна Гора није заборавила”, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је призренском пароху Слободану Ђорићу уручио новчану помоћ и ваучер за боравак троје српске деце на мору у Црној Гори. Обишао је и призренску Православну Богословију.

Извор: ТВ Мост

Погледајте и ...

Милионско лобирање „за“ и „против“ учлањења Косова у Интерпол

И ове ће године Косово покушати да на скупштини Међународне организације криминалистичке полиције (Интерпол), која …