Главна / Вести / Косово и Метохија / На изборе на Косову са српским документима

На изборе на Косову са српским документима

dacicДачић је изјавио да ће Срби на изборима на Косову и Метохији моћи да гласају и да се кандидују са српским докуменатима.
Он је рекао да ће се у наставку дијалога, заказног за 24. јул у Бриселу, разговарати о томе да ли ће странке које учествују на изборима морати да се регистују у Приштини.
“О томе ће се тек разговораит, 24. јула, идемо даље у разговорима. Странке нису намеравале да учествују појединачно, о томе ће се страначки разговарати…Ако се направи јединстева српска листа, нема потребе да свака странка поједначно учествује”, казао је премијер.

Упитан значи ли то да СПС, на чијем је челу, неће учествовати на изборима на Косову и Метохији, Дачић је рекао да је „његов став“ да треба да се направи једиствена српска листа, али да ће се о свему томе тек разговарати.
“О овоме ћемо тек разговорвати, нису сва питања решена, али нама је интерес да Срби легитимишу своју заједницу, која ће бити формирана после избора и која ће бити први међуанрподно признат начин за испуњавање српских интерса“, казао је Дачић.

 

Check Also

Ракић и КФОР уручили заштитну опрему

Захваљујући сарадњи са командантом Кфора, градоначелник Горан Ракић је данас уручио заштитну опрему и дезинфекциона …