Главна / Вести / Косово и Метохија / Рок за нову мрежу судова на северу Косова 1. септембар

Рок за нову мрежу судова на северу Косова 1. септембар

aleksandar_vulinДиректор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да Приштина има обавезу да најкасније до 1. септембра успостави нову мрежу судова на северу Косова и да је то један од услова за интеграцију српских судија у овдашње правосуђе.

Вулин је у изјави Тањугу рекао да приштинска страна има обавезу да до првог септембра успостави нову мрежу судова, а то значи да морају да постоје основни судови у заједницама са већинским српским становништвом, Апелациони суд у Митровици и да ту мрежу мора пратити одговарајућа тужилачка мрежа.

  • Вулин: Реконструкција потребна, Канцеларија наставља рад
Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је данас да је реконструкција Владе Србије више него потребна а да ће Канцеларија за КиМ и након тога радити пуним капацитетом. “Канцеларија за КиМ ће наставити да функционише пуним капацитетом, грађани у покрајини могу да буду сасвим мирни, тај орган који се првенствено брине о животу људи на КиМ наставиће да ради уз велико разумевање Владе Србије и првенствено вицепремијера Александра Вучића,”- рекао је Вулин у изјави Тањугу. Он је додао да чак ни будзет није смањен у оном најбитнијем делу у смислу инвестиција и да ће зато моћи да се заврше сви пројекти на Косову – од изградње зграда, до поправке мостова односно, како је казао, све оно што смо намерили да радимо јер будзет Србије у том смислу није затворен. “Влада Србије наставиће да финансира живот на Косову и Метохији а реконструкција неће у том смислу погодити Канцеларију за Косово и Метохију. Што се тиче рада Канцеларије и мене као првог човека наравно да мислим да је могло и требало боље”, рекао је Вулин. Вулин је мишљења да увек има оних који би то могли да раде боље од њега и да суд о његовом раду треба да донесе не само Покрет социјалиста, који га је предложио на место директора Канцеларије за КиМ, већ и први потпредседник Владе Александар Вучић којем је, како је казао, увек на располагању његов мандат. “Мислим да свако ко учествује у политичким животу, треба да свој мандат увек стави на распологање онима који су га изабрали и у крајњој линији јавности и народу због којег је ту”, рекао је Вулин додајући да је питање “Да ли остаје?” – за реконструкцију. “То је питање за реконструкцију, то је став процене мог рада – како сам радио, тако и треба да буде. Али понављам, мој рад је увек могуће проверити и он стоји на располагању првенствено првом потпредседнику Владе и партији која ме је на ово место поставила”, рекао је Вулин. Вулин је казао да није довољно задовољан својим радом. “Желео сам да неке ствари буду брже. Нисмо још донели нови закон о косовском додатку, мислим да је то наш највећи неуспех. Мислим да су многе ствари могле да буду брже и сигуран сам да ће у наредном периоду и бити такве”, нагласио је Вулин. Извор: Тањуг

Check Also

Унмик: Ниједан члан нашег особља није позитиван на Ковид-19

Унмик је вечерас саопштио да њихов члан није био такозвани нулти пацијент заражен коронавирусом у …