понедељак , 19 фебруар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Представљен “Водич за извознике у ЕУ”

6d4f9be9bbf8e6f07458f60414b62a53_XLГрачаничка иницијатива за одрживи развој (ГИОР) представила је данас „Водич за извознике у ЕУ, у области пољопривреде и прехрамбене индустрије“.

Програмски менаџер ГИОР-а Иван Тодоровић казао је да је водич настао у оквиру пројекта – Представљање пољопривредних европских стандарда срским пољопривредницима на Косову, уз подршку Министарства за европске интеграције Владе Косова.

Како је објашњено, водич у области пољопривреде и прехрамбене индустрије је припремљен да помогне у стицању знања и пружању информација потенцијалним извозницима на тржиште ЕУ.

„Главни циљ пројекта је да пољпривреднике, првенствено из српске заједнице и представнике локалне самоуправе упознамо са европским стандардима и законским процедурама у пољопривреди и производњи хране, зарад остваривања могућности њиховог пословања унутар ЕУ, како би остварили одрживи развој и дугорочну стабилност“, казао је Тодоровић представљајући водич.

Водич је представљен на конференцији за медије организоване у Дому културе „Грачаница“.

На конференцији су говорили и: Срђан Поповић, посланик у Скупштини Косова и члан одбора за пољопривреду и Ненад Максимовић, директор Центра за мир и толеранцију – ЦПТ.

Извор: Општина Грачаница

Погледајте и ...

Исплата редовне новчане накнаде и привремене новчане накнаде за КиМ за јул 2017. године

Национална служба за запошљавање, филијала Косовска Митровица обавестила је да ће преко Поштанске штедионице бити …