ВестиСпорт

Ђоковић победио Попирина и пласирао се у треће коло Аустралијан опена

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у треће коло Аустралијан опена, пошто је данас у Мелбурну у другом колу победио домаћег играча Алексеја Попирина 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3.

Меч је трајао три сата и 11 минута. Ово је био други међусобни дуел српског и аустралијског тенисера, а други тријумф Ђоковића.

Српски тенисер ће у трећем колу Аустралијан опена играти против Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија, који је савладао Француза Гаела Монфиса 6:4, 6:4, 6:4. Српски и аргентински тенисер одиграли су два меча у каријери, а оба пута је победио Ђоковић.

Ђоковић је сигурно отворио меч против Попирина и освојио први гем на свој сервис. Српски тенисер је у четвртом гему првог сета при вођству од 2:1 пропустио две брејк лопте. Попирин је изједначио на 2:2, а онда је Ђоковић без изгубљеног поена на свој сервис стигао до 3:2. 

Српски тенисер је потом у шестом гему имао још једну брејк лопту, коју није искористио. Међутим, Ђоковић је у осмом гему направио брејк и повео 5:3, а онда је на свој сервис стигао до 1:0 у сетовима.

Попирин је заиграо ангажованије на старту другог сета, а имао је вођство од 4:1 и 5:2. Аустралијски тенисер је при вођству од 5:3 сервирао за освајање сета, али је Ђоковић направио брејк и смањио на 5:4. Међутим, Попирин је у наредном гему направио нови брејк и други сет је добио резултатом 6:4.

У трећем сету играло се гем за гем, а онда је Аустралијанац у десетом гему при вођству од 5:4 имао четири сет лопте, од тога три везане. Међутим, Ђоковић је успео да изједначи на 5:5. Победник трећег сета одлучен је у тај-брејку, који је припао српском тенисеру резултатом 7:6 (7:4).

Ђоковић је у шестом гему четвртог сета направио брејк и повео 4:2. Српски тенисер је потом повео 5:2, а онда је имао три меч лопте на сервис Попирина. Аустралијанац је успео да спаси све три меч лопте, а онда је смањио на 5:3. Српски тенисер је потом на свој сервис стигао до 6:3 и пласмана у треће коло турнира у Мелбурну.

Ђоковић брани титулу на Аустралијан опену, пошто је прошле године у финалу победио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Српски тенисер ће у Мелбурну покушати да стигне до 11. титуле на Аустралијан опену и 25. гренд слем трофеја у каријери.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон