Главна / Друштво / Дому културе у Грачаници поклоњене књиге

Дому културе у Грачаници поклоњене књиге

4Јуче су писац из Београда Миленко Мишо Чуровић, Удружење писаца „Поета“, Црвени крст Чукарица и бројни појединци поклонили Дому културе Грачаница хиљаду и двеста књига.

 Уназад неколико година Удружење писаца „Поета“, Црвени крст Чукарица, Удружење Сабораца и бројни индивидуалци скупљају књиге за школске установе и библиотеке на Косово и Метохију, до сада смо поклонили књиге у Ораховцу, Велику Хочу, Косовку Митровицу, Звечан, овог пута смо се одлучили да то буде Грачаница. Ове године сам одлучио да и део моје личне библиотеке негде око 600 књига поклоним Дому културе Грачаница.“ рекао је Чуровић и дадао да сви треба да имамо развијен осећај према Косову и Метохији и културним потребама Срба који на њему живе.

  „Сем лепе речи и књига ми писци не можемо више да допринесемо српском народу на Косову и Метохији али и то je ја мислим довољно некада братска реч значи много као знак подршке. Чим смо најавили долазак у муњевитом року прикупили смо 1200 књига“ рекао је писац Веселин Џелетовић широј читалачкој публици познат као аутор романа „Српско срце Јоханово“.

 „Ово је један од најважнијих поклона за нас, јер један писац поклања своју библиотеку, своју интиму и своја осећања која се налазе у овим књигама. Он поклања део себе, то није хуманитарна помоћ то је пишчева соба која ће обогатити нашу библиотеку“ изјавио је Жарко Миленковић уредник књижевног програма Дома културе Грачаница.

 Дом културе Грачаница поседује библиотеку од 12.000 наслова.

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …