Главна / Вести / Косово и Метохија / Александар Урошевић-свеукупни победник SHIELD фестивала

Александар Урошевић-свеукупни победник SHIELD фестивала

dscn9912Завршен је SHIELD – први Међународни фестивал средњовековних вештина и заната у Грачаници. Проглашени су победници у свим категоријама такмичарског дела, којима су уручене награде.

Стреличарство са препрекама, бацање копља, средњовековно рвање и бохурт борбе – дисциплине су у којима су се учесници такмичили.

Победник у бацању копља је Вељко Милановић из Грачанице, победник у стреличаркој категорији и рвању је Александар Урошевић из удружења Бели орлови, у категорији бохурт најбољи је био Јован Вићентијевић –удружење Бели орлови а у женској категорији победница је Милица Симијоновић из Грачанице.

Сумирајући свеукупне резултате за победника првог SHIELD фестивала проглашен је Александар Урошевић.

„Веома сам задовољан, како учешћем на овом фестивалу тако и самом организацијом“, истакао је Урошевић и додао да се активно већ четири године бави стрличарством и рвањем.

dscn9909Директор Туристичке организације Грачанице, Бобан Петровић истакао је да је овај фестивал посетило око 1.500 људи.

„Задовољни смо како је фестивал протекао и надамо се да ће постати традиција, али ћемо се потрудити да променимо датум одржавања и то ће, највероватније, бити викенд уочи Видовдана“, нагласио је Петровић и додао да очекује да следеће године буде више посетилаца.

Током претходна три дана, колико је фестивал трајао, посетиоци су имали прилику да виде средњовековне витешке борбе, да уживају у звуцима средњовековне музике и још многобројних активности, које су их вратиле у средњи век.

Први Међународни фестивал средњовековних вештина и заната у Грачаници финансиран је од стране USAID-а и општине Грачаница.

Check Also

Дамјан Јовић у посети селима у општини Вучитрн

Посету општини Вучитрн заменик директора Канцеларије за КиМ Дамјан Јовић започео је обиласком села Гојбуља …