понедељак , 19 новембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Настављају се разговори Београда и Приштине

brisel-eu-300x16021Разговори делегација Београда и Приштине о примени споразума о телекомуникацијама настављају се и данас, речено је Танјугу у Канцеларији за Косово и Метохију.

Разговори су почели у понедељак, а било је речи о начинима трансфера имовине Телекома Србија на његову ћерку-фирму која би требало да буде успостављена на КиМ, у складу са споразумом о телекомуникацијама.

У Канцеларији наводе да за сада нема договора, али да је одређени напредак у погледу процедура постигнут.

Разговори су се водили и о броју локација за базне станице јужно од реке Ибар и фреквенцијама, што су веома важна питања која се директно односе на покривеност српских средина сигналом српске компаније.

У Канцеларији за КиМ кажу да београдски преговарачки тим није прихватио да српске средине на КиМ буду ограницене на 2Г технологију без интернета и само на гласовне позиве, што је приштинска страна хтела да наметне и на тај начин дискриминише кориснике српске компаније у покрајини.

Србија је спремна да уступи Приштини на коришћење један позивни број за географску област уколико покрајинске институције доследно спроведу све оно на шта су се споразумом о телекомуникацијама обавезале.

Ту се, пре свега, мисли на трансфер имовине Телекома Србија у покрајини на ћерку-компанију у приштинском систему и обезбеђивање услова за њено несметано функционисање на целој територији покрајине, додају из Канцеларије за КиМ.

Извор: РТС

Погледајте и ...

Коха: Визну либерализацију подржале само Мађарска и Бугарска

Група земаља чланица Европске уније исказала је “велики скептицизам” у погледу одобрења визне либерализацје за …