Главна / Вести / Косово и Метохија / Настављају се разговори Београда и Приштине

Настављају се разговори Београда и Приштине

brisel-eu-300x16021Разговори делегација Београда и Приштине о примени споразума о телекомуникацијама настављају се и данас, речено је Танјугу у Канцеларији за Косово и Метохију.

Разговори су почели у понедељак, а било је речи о начинима трансфера имовине Телекома Србија на његову ћерку-фирму која би требало да буде успостављена на КиМ, у складу са споразумом о телекомуникацијама.

У Канцеларији наводе да за сада нема договора, али да је одређени напредак у погледу процедура постигнут.

Разговори су се водили и о броју локација за базне станице јужно од реке Ибар и фреквенцијама, што су веома важна питања која се директно односе на покривеност српских средина сигналом српске компаније.

У Канцеларији за КиМ кажу да београдски преговарачки тим није прихватио да српске средине на КиМ буду ограницене на 2Г технологију без интернета и само на гласовне позиве, што је приштинска страна хтела да наметне и на тај начин дискриминише кориснике српске компаније у покрајини.

Србија је спремна да уступи Приштини на коришћење један позивни број за географску област уколико покрајинске институције доследно спроведу све оно на шта су се споразумом о телекомуникацијама обавезале.

Ту се, пре свега, мисли на трансфер имовине Телекома Србија у покрајини на ћерку-компанију у приштинском систему и обезбеђивање услова за њено несметано функционисање на целој територији покрајине, додају из Канцеларије за КиМ.

Извор: РТС

Check Also

Обезбеђене три стипендије на Међународном пословном колеџу у Митровици

Представници Међународног пословног колеџа из Митровице (ИБЦ-М) посетили су данас Општину Грачаница, где су се …