Главна / Вести / Косово и Метохија / Руски студенти заустављени због косовских виза

Руски студенти заустављени због косовских виза

jarinjeПрипадници Пограничне косовске полиције на Јарињу привремено су зауставили групу студената из Белогорода из Руске Федерације, јер, како су рекли, нису имали косовске визе.

На прелазу Јариње, на крајњем северу Косова, припадници Пограничне косовске полиције привремено су зауставили групу студената из Белогорода из Руске Федерације, јер, како су рекли, нису имали косовске визе, речено је за агенцију Бета.

Ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Срећко Милачић рекао је за агенцију Бета да је после задржавања од сат и по студентима дозвољен пролаз.

“Ради се о размени студената, односно учешћу групе студената из Белогорода који у оквиру међународне сарадње наша два универзитета у програмима и пројектима у области високог образовања, традиционално долазе на Косово и Метохију”, рекао је Милачић.

Додао је да је из истих разлога почетком јула групи студената такође из Белогорода био онемогућен улаз на Косово, односно посета Учитељском факултету у Лепосавићу.

Председник Српско-руског пријатељства у Косовској Митровици Владимир Ракић критиковао је заустављање групе студената из Руске Федерације на интегрисаном прелазу Јариње и истакао да би надлежни морали да реагују на такве провокације.

“Ако су и уведене визе за улазак грађана Руске Федерације на Косово, оне не би смеле да важе за север покрајине, јер питање севера није у потпуности дефинисано у преговорима Београда и Приштине”, рекао је Ракић за агенцију Бета.

 

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …