Главна / Друштво / Дечија недеља обележена и у ОШ „Краљ Милутин у Грачаници“

Дечија недеља обележена и у ОШ „Краљ Милутин у Грачаници“

dscn0068Под слоганом „Нећу да бригам, хоћу да се играм“, у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници данас је одржана манифестација којом је обележена Дечија недеља.

НВО „Путевима Сунца“ у сарадњи са овом школом,  организовала је и приредила бројне активности и игре за малишане, а све у циљу промовисања дечијих права.

„ Пројекат који  финансира „Save the Children“ а тренутно реализује наша НВО „Путевима Сунца“   и иначе је намењен деци, а данас смо приредили више различитих игара и активности за децу.  Све наше активности и имају за циљ да подсете заједницу на дечија права, која су у складу са УН Конвенцијомо дечијим правима,  као и на стварање што бољих услова за њихово остваривање“, казала је директорка НВО Снежана Михајловић.

dscn0078Поред различитих забавних игара, малишани су имали прилику и да у кутији жеља убаце папириће са својим жељама али и да на импровизованом  дрвету пријатељства напишу поруке својим другарима.

Учитељица Јелена Димитријевић рекла је да су малишани били веома заинтересовани за све активности и да су данас били веома креативни.

„Деца су заиста уживала али и била веома креативна, како у својим жељама – тако и у порукама за своје другаре“.

dscn0075На крају манифестације малишанима су такође подељени слаткиши и освежење.

Манифестација Дечија недеља обележава се сваке године од 3. до 6. октобра, а низом активности обележена је и у свим школама на централном Космету.

Check Also

Тиодоровић: Раст броја оболелих до Ускрса

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да су стручњаци углавном сагласни да ће до Ускрса расти …