Главна / Вести / Косово и Метохија / Тахири: О Трепчи нема разговора у овкиру дијалога

Тахири: О Трепчи нема разговора у овкиру дијалога

edita tahiriКосовски политичари одбацују могућност да се о конфискацији рударско меатарлушког и хемијског комбината Трепча, који су они прогласили “косовском имовином”, разговара у оквиру дијалога у Бриселу и тврде да је то “готова ствар,” преносе медији у Приштини.

“Јасно смо ставили до знања да се о имовини Косова неће разговарати у Бриселу. Ми нећемо пристати да разговарамо о Трепчи у Бриселу и то је црвена линија коју нећемо прећи,” рекла је косовска министарка за дијалог Едита Тахири, напомињући да део дијалога не можзе бити ниједна тема на коју не пристају све три стране, преноси Коха диторе.
Косовски премијер Иса мустафа сматра да је одлука Листе Спрска да суспендује учешће у покрајинској скупштини и влади избог усвајања Закона о Трепчи, “исхитрена и донета под притиском Београда.”
По њему Србија и Листа Српска треба да престану да се “самообмањују”, јер је Косово “суверена и независна џава”, пренои Епока е ре.
И председник косовске скупштине Кадри Весели, казао је да је питање Трепче “готова ствар” и тврди да директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић не треба тиме да се бави.
Он је рекао за Клан Косова да је Закон о рударском комплексу Трепча најбљи могући за оживљавање овог метрлушког гиганта, преноси Епока е ре.
Сви приштински листови наводе да се Београд оштро противи конфискацији Трепче и тражи седницу Савета безбедности УН о овом питaњу.

Извор: Тањуг

Check Also

Витиа: Увешћемо нове мере како би спречили ширење коронавируса

Вршилац дужности косовског министра здравља Арбен Витиа поручио је вечерас да ће бити уведене и …