Главна / Вести / Косово и Метохија / Козарев: Борку Стефановићу и сличнима судиће историја

Козарев: Борку Стефановићу и сличнима судиће историја

kozarevЗаменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев изјавио је синоћ да ће историја судити људима попут Борка Стефановића, који се, у тренуцима када Србија само јединством може да сачува своје елементарне интересе у јужној покрајини, у Београду понашају као да су плаћени револвераши екстремиста у Приштини и свих других који Србији не желе добро.

Козарев је Тањугу, поводом најновијих Стефановићевих критика у листу “Данас”, изјавио да је срамно то што он данас поткопава напоре Владе Србије да одбрани оно што нам је на Косову и Метохији преостало након штеточинског и капитулантског односа његовог и претходних режима према српским националним интересима.

Козарев је подсетио да је управо Стефановић договорио да у целој Србији важе дипломе свих 28 албанских универзитета а да притом на КиМ не буду признате дипломе јединог српског Универзитета у Косовској Митровици.

Стефановић је, такође, подсећа Козарев, потписао укидање српских таблица, предају катастарских књига Приштини а да нису решена имовинска питања десетина хиљада Срба, подизао барикаде на северу покрајине па са њих побегао, а влада чији је преговарач био довела нас је у позицију да се дијалог не одвија уз посредовање Уједињених нација.

“Стефановић је дични представник неодговорне политичке гарнитуре која је била спремна да продаје националне интересе за намештења у бордовима страних банака и међународним организацијама и институцијама. Управо Стефановић је, додворавајући се утицајним круговима у међународној заједници, потписао катастрофалне споразуме са Приштином надајући се да ће му ти утицајни кругови обезбедити место шефа српске дипломатије у влади Демократске странке”, објаснио је Козарев.

Према његовим речима, чак ни они у међународној заједници који нису наклоњени Србији не презиру наш народ толико да би заиста остварили оно што су му обећали и обезбедили му место министра спољних послова, јер такве личне особине се нигде, па ни у политици, не награђују.

“Пошто су му се болесне амбиције изјаловиле, Стефановић сада критикује оне који годинама исправљају његове преговарачке брљотине у нади да ће га неко приметити и наградити због тога. У силној самозаљубљености Стефановић не схвата да је потрошена политичка крпа за једнократну употребу, о којој ништа добро не мисле ни они којима се додворавао и за чији је осмех и тапшање по рамену продавао националне интересе”, рекао је Козарев.

Извор: Танјуг

Check Also

У Србији до сада тестирано 5.000 особа, потврђено нових 111 случајева

На Институту Торлак у последња 24 сата тестирани су узорци 637 особа од којих је …