Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић разговарао са представницима Срба са КиМ

Ђурић разговарао са представницима Срба са КиМ

djuricДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са политичким представницима Срба из покрајине, са којима је размотрио ситуацију насталу након одлуке Приштине да једнострано донесе противправни закон о комбинату „Трепча“.

На састанку је размотрен низ мера синхронизованог одговора Владе Србије и Срба на Косову и Метохији на покушај конфисковања „Трепче“ и постигнута је сагласност о томе да се само добро осмишљеном заједничком акцијом Републике Србије и српских представника у привременим институцијама самоуправе у Приштини у овој ситуацији могу заштити српски државни и национални интереси, наведено је у саопштењу.

Представници Срба у покрајинској влади информисали су директора Канцеларије за Косово и Метохију о разлозима за замрзавање учешћа у раду владе, међуминистарских комисија и осталих владиних тела и данашњем подношењу жалбе уставном суду у Приштини на закон о „Трепчи“.

14642080_1187190558027371_7789357148485552081_nЂурић је оценио да су српски представници у датом тренутку, замрзавајући учешће у раду владе и парламента, донели једину могућу одлуку, која нија била сигнал да Срби не желе да учествују у доношењу одлука, већ да не дозвољавају да буду потпуно маргинализовани у стварима које су од интереса за српски народ.

„У интересу дијалога и нормализације је да се ствари не решавају ван стола и све што чинимо руковођено је тим интересом“, рекао је Ђурић, који је представнике Срба са Косова и Метохије детаљно упознао са одлуком Владе Србије о поништавању закона донетог у Приштини и другим одлукама донетим тим поводом.

На састанку је договорен наставак редовних консултација у циљу синхронизованог, јединственог деловања у борби за остваривање интереса српског народа на Косову и Метохији.

Састанку су присуствовали заменик покрајинског премијера Бранимир Стојановић, министри Љубомир Марић и Далибор Јевтић, градоначелници Штрпца и Грачанице Братислав Николић и Владета Костић, и генерални директор „Трепче“ Јован Димкић.

Check Also

ЈП „МРЕЖА МОСТ“ оснажује своје медије на КиМ

Захваљујући упорношћу и преданошћу руководства и радника ЈП „Мрежа Мост“ на унапређењу својих медија на …