Главна / Вести / Косово и Метохија / У селу Новаке опљачкани повратници

У селу Новаке опљачкани повратници

14681805_1188076474605446_5872886901323962823_nУ селу Новаке надомак Призрена синоћ су обијена три објекта Срба повратника. Из објекaта је украдена храна, ствари за покућанство и кућна хемија.
Министарство за заједнице и повратак оцењује да је синоћни инцидент у селу Новаке порука повратницима да и даље неко жели да их спречи у намери да остану и опстану у местима у којима су се вратили и тражи од надлежних органа да одмах расветле случај јер једино тако се шаље порука свима који овакве инциденте и чине да ће бити санкционисани и кажњени за учињена недела, наведено је у саопштењу.
И поред свих напора које као министарство улажемо да преко институција побољшамо статус Срба повратника у селу Новаке у Осојану, Клини.. и свим срединама где они живе, овакве ствари у великој мери забрињавају.

Уколико се не стане на пут инцидентима било које врсте који су усмерени ка српском народу на Косову бојимо се да ће Срба бити све мање.

Према информацијама које је Министарство за заједнице и повратак добило од Спасе Андрића, чији је објекат такође обијен, увиђај је у току.

Check Also

ЈП „МРЕЖА МОСТ“ оснажује своје медије на КиМ

Захваљујући упорношћу и преданошћу руководства и радника ЈП „Мрежа Мост“ на унапређењу својих медија на …