Главна / Друштво / Гимназија у Лапљем селу обележила 103. годину постојања

Гимназија у Лапљем селу обележила 103. годину постојања

 

14632486_1328478127163578_1178080517_oНекада гимназија „Иво Лола Рибар“ или Прва приштинска гимназија, а данас само Гимназија Приштина тренутно измештена у Лапљем селу, данас је прославила 103 године постојања.

Према речима директора ове школе Дејана Денића интересовање за упис у ову одувек престижну школу не јењава ни данас.

„ Гимназију у Лапљем селу данас похађа 120 ученика, а из ове школе изашло је много успешних и лекара,  професора на факултетима, новинара , као и људи који су јако успешни у послу којим се баве. Наши ученици и данас постижу бројне резултате на такмичењима из свих области и надам се да ће они наставити да великим словима исписују историју ове школе“, казао је Денић.

Многи  професори који данас предају у овој школи и сами су били ученици Приштинске гимназије, а једна од њих је и професорка латинског Зорица Велић.

„Бити професор у школи чији си и сам некада био ђак је јако леп осећај, а прослављати годишњицу са овако великом цифром је изузетна част. Ја сам некада била ученик ове гимназије али у неком лепшем, срећнијем и слободнијем времену од овог данашњег када немамо ни своје просторије и када смо протерани из Приштине. Надам се ипак да ћемо са овако лепом и квалитетном децом трајати и опстајати  још дуго“, рекла је Велићева.

14787098_1328478380496886_72607149_oПрофесорка српског језика Ана Костић, такође бивша ученица гимназије,  истиче  да и даље постоји жал за својим простором, за школом у Приштини из које је гимназија протерана и у којој су остале многе лепе успомене.

„Како време пролази све је мање наде да ћемо се вратити у своју школу, помало нас и стрпљење издаје јер је простор у коме радимо доста скучен. Данас на ову велику годишњицу ми смо и даље у школи у којој  радимо подстанари, али ни то нам не смета када су у питању резултати наших  ученика“, истиче Костићева.

Ученици гимназије приредили су и богат културни програм .

Check Also

Ивановић: Број заражених на КиМ ће расти

У српским срединама на Косову и Метохији, са око 120.000 становника, забележена су три случаја …