Главна / Вести / Презентована стратегија развоја туризма општине Грачаница 2016-2021

Презентована стратегија развоја туризма општине Грачаница 2016-2021

turizam
nasagracanica.com

Туристичка организација Грачаница, организовала је данас у сали Скупштине општине Грачаница промоцију стратегије развоја туризма општине Грачаница за период 2016-2021 године.

Пројекат је обухватио радионице на којима су се радиле СВОТ анализе и обраде свих података. Основни циљ израде стратегије је, како се могло чути, пружање кључних смерница за даљи развој Грачанице као туристичке дестинације.

“Имамо право богаство које треба, не искористити, већ пренети даље. Ако говоримо о професионалној подршци, општина Грачаница даје пуну подршку и полаће велике наде у развој туризма, препознајући велике капацитете у побобљшавању услова живота. Оно што је нама потребно и на шта ћемо апеловати увек, јесте да нам се пружи помоћ у виду знања. На све ово утиче и менталитет људи, добро препознатљива наша љубазност према гостима који долазе код нас”, рекла је председница Скупштине општине Грачаница Бранкица Костић.

Аутори стратегије развоја туризма општине Грачаница су дц.др туризмологије Бранко Красојевић и магистар економских наука у туризму Данијела Вићентијевић са тимом стручњака из области туризма. Велики допринос у изради овог документа својим учешћем у радионицама дале су и заинтересоване стране, међу којима су: представници општинских одељења, Епархије рашко-призренске, невладиних организација, власнициугоститељских  објеката, представници локалних медија, произвођачи сувенира, предузетници и радници Туристичке организације Грачаница.

Стратегија развоја туризма општине Грачаница је званично усвојена на седници Скупштине општине 11.08.2016 године.

Пројекат израде стратегије финансиран је од стране Канцеларије за питање заједница уз подршку општине Грачаница.

Check Also

Најмање шесторо погинуло у снажном земљотресу код Драча у Албанији

Најмање шест особа је погинуло у снажном земљотресу, јачине 6,4 јединице по Рихтеру који је …