Главна / Спорт / Одржано општинско такмичење у спорту у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници

Одржано општинско такмичење у спорту у ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници

14724149_1639928419366054_1701564028_oУ ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници,  данас је одржано такмичење у спорту у коме су поред ученика ове школе учешће узели ученици  ОШ „Миладин Митић“ из Лапљег села и ОШ „Свети Сава“ из Сушице.

Генерални секретар савеза за школски спорт Приштина- Грачаница Мирослав Петковић каже да је ово такмичење иначе предвиђено у школском календару за ову годину.

„Све школе на територији централнок Космета добиле су календар активности за ову школску годину и имале су прилику да пријаве своје екипе. Данас се у овој школи такмиче екипе из три шлоле у кошарци, а такмичење се одржава и у Лепини где су такође учешће узеле три најближе школе“, каже Петковић.

Наставник физичке културе у ОШ „Краљ Милутин“ Дејан Живић каже да се школска такмичења у спорту, на територији ове општине, одржавају по први пут после 1999. године.

„Сведоци смо модерних трендова везаних за интернет и мобилне телефоне где нам све више деце дан проводи за компјутером и телефоном.  Деца се  све мање баве неким спортом, а ова такмичења су добра прилика да се наши ученици врате у тај колосек и да децу вратимо здравом животу“, каже Живић.

Победници данашњег такмичења учествоваће на окружном такмичењу са школама из Косовске Митровице, а најбољи из окружног такмичења представљаће Косово и Метохију на републичком такмичењу.

Check Also

Млади фудбалери из Грачанице успешни на турниру у Врњачкој Бањи

На међународном турниру у малом фудбалу, који је овог викенда одржан у Врњачкој Бањи, млади …