Главна / Вести / Косово и Метохија / Почиње изградња зграда у Сувом Долу

Почиње изградња зграда у Сувом Долу

temeljПредседник општине Грачаница Владета Костић  свечано је данас у Сувом Долу положио камен темељац за почетак радова на изградњи прве две зграде намењене социјалном становању.

“Почетак реализације социјалне карте,поред доделе грађевинског материјала или санације индивидуалних објеката подразумева и изградњу појединачних стамбених објеката. Ово је пројекат који ће се реализовати до краја године надамо се уз добру сарадњу компаније која је добила тендер. Пројекат је у вредности од 158 хиљада евра. Обухвата две колективне јединице укупне површине 540 квадрата у којима ће бити осам индивидуалних стамбених јединица, а који ће бити додељени корисницима на основу урађене социјалне карте становања.Ово није крај овом пројекту. У току следеће године смо кодирали за још два оваква тимска објекта, а уколико нађемо још донатора спремни смо да правимо још оваквих зграда. Желимо равномерни развој свих села на територији општине Грачаница”, поручио је градоначелник Костић.

studenti-arhitektureЗграде ће бити изграђене по пројекту студената архитектуре са Факултета техничких наука у Косовској Митровици.

Елдин Адеми је студент архитетуре у Косовској Митровици по чијем ће се пројекту градити поменуте стамбене јединице.

“Желео бих да се захвалим професорима и колегама који су ми помагали на изради рада. Ово је први пројекат који сам урадио и по ком ће се градити ове зграде. Ово је за мене велики успех”.

Средства за изградњу обезбедила је општина Грачаница.

 

Check Also

Инфектолог Ахмети: Три пацијента у веома тешком стању

Инфектолог Саљих Ахмети рекао је за Газету Експрес да је седам заражених коронавиросом на Kлиници …