Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: На дијалог смо спремни, имовину не дамо

Ђурић: На дијалог смо спремни, имовину не дамо

djuricСрбија је увек спремна на дијалог, али не и на предају своје имовине, рекао је данас у Бриселу директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић и поручио да истовремено Београд неће седети скрштених руку.

Ђурић је новинарима у Бриселу након још једне рунде техничких преговора са Приштином рекао да неће правити катастрофалне уступак и труле компромисе на рачун сопственог народа.

Ђурић је јутрос у Мисији Републике Србије при ЕУ у Бриселу одржао састанак са 28 представника земаља чланица и представницима институција ЕУ.

Том приликом директор Канцеларије за КиМ изнео је став Србије у вези Трепче, закона о стратешким инвестицијиама, али и у вези начина на који се третирају српски представници у косовским институцијама.

”Наша политика остаје политика разговора, али никада неће бити политика гурања главе у песак, прављења неоснованих уступака и порављења трулих компромиса на рачун интереса српског народа.

Диалог да, али предаја имовине, чињење катастрофалних уступака, које би можада желели да изнуде од нас, то никада не”, поручио је директор канцеларије за Косово и Метохију и шеф делегације Београда у техничком дијалогу са Приштином Марко Ђурић.

Делегације Београда и Приштине данас у Бриселу настваљају разговоре о међусобном признавању диплома. Истовремено, из делегације Београда најављују да ће представницима ЕУ поставити и питање Телекома, односно да ли је Приштина спремана на прављење компромиса. У делегацији Београда тим поводом објашњавају да Србија увек пристаје на разговор, али не и принцип папира ”узми или остави”.

Због поновног одбијања Приштине да се о томе разговара у оквиру дијалога, делегација Београда је јуче у билатералним разговорима са европским посредницима у дијалогу изнела свој став када је у питању закон о Трепчи.

Јуче су у оквиру техничког дијалога договарани и технички детаљи о примени споразума о слободи кретања, конкретно како ће изгледати налепнице којима ће се прелепљивати статусни симболи на регистарским таблицама за возила која прелазе са територијр Косова у централну Србију и обратно.

Check Also

Дрецун: Приштина и Тирана заједно раде на пројекту “велике Албаније”, то је претња општим ратом на Балкану

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун изјавио је за Косово Онлајн да је Рамуш …