Главна / Вести / Косово и Метохија / Група новинара из Шпаније посетила општину Грачаница

Група новинара из Шпаније посетила општину Грачаница

14741577_1506931769333830_1841866900_nГрупа новинара из Шпаније посетила је данас општину Грачаница, где их је председник Владета Костић упознао са радом, проблемима и постигнутим резултатима општине од њеног формирања.

Председник Костић пожелео је, најпре, добродошлицу Марији Антонији Санчез Валехо и Алфонсу Баулуз де ла Иглесија те им захвалио на посети.

„Врата општине Грачаница отворена су за све људе добрих намера. Наша општина је једна од млађих која је формирана по Ахтисаријевом плану 2009. године. Једна од битнијих карактеристика наше локалне самоуправе је географски положај. Суочавајући се са многим проблемима и изазовима, истрајемо у свом раду и постижемо резултате који су видљиви“, објаснио је Владета Костић шпанским новинарима.

Након упознавања новинара са ситуацијом у општини, животом српског становништва на Косову, културно – историјских добара у локалној самоуправи, нису могли сакрити жељу за посетом манастиру Грачаница, као једном од највећих светиња на Косову која је под заштитом УНЕСКО-а.

Директор Туристичке организације Грачаница Бобан Петровић, заједно са гостима, обишли су манастир где им је предочио значај ове средњовековне српске светиње.

Check Also

Вучић са Столтенбергом у Бриселу: НАТО је посвећен КФОР-у и његовој мисији

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтеберг поручио је да је Северноатлантска алијанса посвећена мисији КФОР, која …