Главна / Култура / Монографија “Задужбине Косова и Метохије” сутра на 61. сајму књига у Београду

Монографија “Задужбине Косова и Метохије” сутра на 61. сајму књига у Београду

zad_gorЕпархија рашко-призренска и косовско-метохијска сутра, 28. октобра у 17 сати у оквиру 61. Међународног сајма књига у Београду, на штанду Канцеларије за Косово и Метохију у хали 1А, организује промоцију монографије „Задужбине Косова и Метохије –  историјско, духовно и културно наслеђе српског народа“, саопштено је нашој редакцији.

Како стоји у саопштењу, достављено од стране Канцеларије Владе Републике Србије за Косово и Метохију, уводну реч даће његова светост патријарх српски Иринеј и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

О монографији говориће митрополит црногорско-приморски Амфилохије, епископ рашко-призренски Теодосије, епископ западно-амерички Максим, умировљени епископ захумско-херцеговачки Атанасије и проф. др Душан Батаковић.

zdkimМонографија „Задужбине Косова и Метохије“ садржи текстове знаменитих српских историчара, теолога, публициста, уметника, као и историјска документа и повеље, разна саопштења и извештаје о хришћанском наслеђу Косова и Метохије, а предговор патријарха Павла даје књизи посебан печат.

„Ова књига је живо сведочанство о истрајном настојању Српске православне цркве да очува изузетну духовну и материјалну културу, своје вековне споменике и хришћанско наслеђе Косова и Метохије“, саопштила је Епархија рашко-призренска и косовско-метохијска на свом сајту.

Штампање монографије финансирала је Влада Републике Србије преко Канцеларије за Косово и Метохију.

Check Also

Жарко Миленковић: Књига у доба короне

Од самог почетка ванредног стања поводом епидемије корона вируса, Дом културе у Грачаници осмислио је …