Главна / Култура / Стевану Лазићу прва награда за књижевни првенац

Стевану Лазићу прва награда за књижевни првенац

foto_vest__1477840673Роман „Последња одрбрана“, аутора Стевана Лазића из Косовског Поморавља, добио је прву награду за књижевни првенац у конкуренцији 460 романа на конкурсу Књизевне омладине Србије у едицији “ПЕГАЗ, у оквиру 61. по реду међународног сајма књига у Београду.

“Сви смо очекивали награду, конкуренција је била велика, у трци за награду је било много квалитетних романа. Драго ми је да је тематика Косова и Метохије била примамљива и београдској публици, осећам се презадовољно”, рекао је за РТВ Пулс аутор романа Стеван Лазић.

Како нам је у телефонском разговору рекао Лазић, продаја књиге иде одлично, а ускоро ће свој роман представити и љубитељима књиге у Бечу.

Роман „Последња одрбрана“, представља продубљену слику српске трагике, у првом плану ауторовог ужег завичаја, Гњилана и околине, као и манастира Драганац , чији је ктитор био управо кнез Лазар Хребељановић, а манастир носи назив по једној од његових кћерки, Драгани.

Млади писац Стеван Лазић у роману ,,Последња одбрана“ подсећа на бесмртни запис у генима српског народа на Косову, древног као патња и постојаног као постојање само.

Check Also

Представа “Мали принц” Малог театра изведена у Грачаници

Публика у Грачаници, како млађи, тако и старији, али у највећем броју малишани, имала је …