Главна / Некатегоризовано / Тријумф екипа из Грачанице и Д.Гуштерице

Тријумф екипа из Грачанице и Д.Гуштерице

kosarkasiceУ ОШ „Краљ Милутин“ у Грачаници,  данас је одржано окружно такмичење у кошарци на коме су учешће узеле победничке екипе са општинских такмичења.

У мушкој конкуренцији састале су се екипе из ОШ „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице и ОШ „Свети Сава“ из Сушице чији је меч завршен резултатом  63:30 у корист екипе из Д. Гуштерице.

У конкуренцији девојчица меч је одигран између екипа ОШ „Краљ Милутин“ из Грачанице и ОШ „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице, а  завршен је победом екипе из Грачанице резултатом 14:10.

Победничке екипе учествоваће на међуокружном такмичењу у Косовској Митровици где ће се састати са победницима окружног такмичења школа са севера Косова и Метохије.

Председник Савеза за школски спорт  Приштина-Грачаница Милко Чукарић каже да је задовољан учешћем екипа из готово свих школа на централном Космету али истиче  да би услови за тренирање свих спортова у нашим школама били и бољи када би школе имале неопходне спортске реквизите који су поприлично стари и дотрајали.

Чукарић се захвалио СГ Приштина, општини Грачаница и  Црвеном крсту Грачаница на подршци коју смо добили за све време одржавања ових такмичења, а посебну захвалност упутио је инашој медијској кући која је пропратила сва ова спортска такмичења.

Секретар Савеза за школски спорт  Приштина-Грачаница Мирослав Петковић, упутио је апел свим институцијама и појединцима који имају могућности да помогну у обнављању спортских реквизита у школама који су у прилично дотрајалом стању.

Check Also

Светски дан вода под слоганом”Не можемо да приуштимо чекање”

Данас се обележава Светски дан вода под слоганом”Не можемо да приуштимо чекање”, а ЈВП ”Србијаводе” …