петак , 21 септембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Отворен Регионални Јесењи Сајам у Грачаници

59bbfcb2e1844b9599ff015000348c7d_xlУ оквиру пројекта „Подршка регионалном и економском развоју Косова“, у организацији АРДА данас је у Грачаници отворен Регионални Јесењи Сајам.

Ова манифестација осмишљена је као прилика да подржи пројекте малих и средњих предузећа и нових предузећа да промовишу своје производе, и тако унапреди иницијативу за комуникацију и маркетинг.

Данас су, у оквиру Сајма у Грачаници, преко 30 излагача представили своје локалне производе од прераде хране, производа за домаћинство, занатских рукотворина, сувенира, зачина, традиционалних јела.

Присутним учесницима Сајма обратио се председник општине Грачаница Владета Костић пожелевши им добродошлицу.

„Грачаница је отворена општина за све људе који су вољни да се међусобним повезивањем, пре свега, економском и ради на бољем стандарду грађана, без обзира које су националне припадности. Користим прилику да се захвалим АРДИ, пријатељима Европске уније, свим присутнима, што су изабрали Грачаницу где ће се одржати једнодневни Сајам. Ово није први овакав Сајам одржан у општини Грачаница, и ово данас је један од малих али сигурних корака у нашој локалној самоуправи и сасвим сам сигуран да ће у будуће ти кораци бити стабилнији, чвршћи, бржи“, рекао је председник Владета Костић.

Министарство за Економски развој Косова подржало је Јесењи Сајам у Грачаници, а заменица министра Беса Зогај-Гаши представила је значај оваквих скупова.

Регионални Сајам је традиционална манифестација који финансира Европска Унија под управом Канцеларије уније на Косову.

Извршни директор АРДА гђа. Мрики Мацули званично је отворила Регионални Јесењи Сајам.

Погледајте и ...

Срђан Поповић разговарао са новом шефицом УНДП-а на Косову

Новоименована шефица УНДП-а на Косову Улрика Ричардсон- Голински посетила је данас на почетку свог мандата …