уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Канцеларија за КиМ: Приштина се поиграва са људским животима

Kancelarija-za-KiM11Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује пребацивање четворице осуђеника српске националности из Притворског центра у Косовској Митровици у затвор код Подујева, чиме је безбедност тих људи доведена у питање.

Овим провокативним потезом погажени су основни принципи човечности и људска права осуђеника и директно изазвана одлука затвореника у Притворском центру у Косовској Митровици да ступе у штрајк глађу, плашећи се да би и они могли бити пребачени у неки од затвора у којима су казну до сада издржавали искључиво Албанци.

Канцеларија за Косово и Метохију ће у оквиру расположивих инструмената правне помоћи настојати да допринесе разумном решавању ове ситуације, а то значи стварању услова за безбедан боравак у притвору и издржавање казне за све притворенике и осуђенике српске националности.

Упозоравамо да су овакве опасне једностране акције Приштине заправо поигравање са људским животима, и да је стога неопходно да реагују и међународне инстанце које се старају о функционисању правосуђа на Косову и Метохији.

 

Погледајте и ...

Партеш: Украдене две краве

У центру села Партеш надомак Гњилана, непознати починиоци украли су синоћ две краве, једна крава …