уторак , 19 фебруар 2019
НАЈНОВИЈЕ

Завршен четврти Дечији позоришни фестивал „Биберче“ у Грачаници

pozoriste-getoПредставом “Креативни погон” модерног циркуса из Новог Сада завршен је четврти Дечији позоришни фестивал „Биберче“ у Грачаници. Током три дана фестивала изведене су 8 представе, од тога две Театра из Грачанице.

„Фестивал је протекао по плану, осим што су нам два позоришта отказала гостовање, Јагодинско и Краљевачко дечије позориште. Надам се да ће иза овог фестивала пошто је једини дечији овакве врсте у региону стати и неки релевантни фактори, који одлучују о културном животу и савременом стваралаштву“, изјавио је директор позоришта  ГЕТО Зоран Ристић.

Посећеност је била на задовољавајућем нивоу, рекао је Ристић за наш програм, а малишани су са уживањем пратили сваку представу и кући одлазили срећни и насмејани. “Журка код плавог зеца” позориштa Бора Станковић из Врања oставила је највећи утисак на малишане.

Организатор фестивала је Театар Гето, под покровитељством амбасаде Швајцарске и Општине Грачаница, а у сарадњи са Домом културе Грачаница и Туристичком организацијом Грачанице. За малишане из околних места за викенд је био обезбеђен превоз.

Иначе, позориште младих Гето 13 година изводи представе за децу у најугроженијим српским енклавама на Косову. Њихов рад је волонтерски, а основни циљ да кроз уметност утичу на психофизички и креативни развој деце. Група средњошколаца формирала је позориште Гето у покушају да млади људи забораве на сталне дневно-политичке догађаје на Косову. За 13 година рада више од стотину деце је наступало у представама овог театра.

Погледајте и ...

Милан Гајић: Косово и Метохија у срцу

Збирка песама “Идила се у сну снила” Милана Гајића привукла је пажњу љубитељима лепе писане …