Главна / Друштво / Иванчевић:Без обзира на локацију припадате Косову и Метохији, Србији..

Иванчевић:Без обзира на локацију припадате Косову и Метохији, Србији..

sladjana ivancevicРадио Косовска Митровица данас обележава 34 године рада. Овим поводом гост емисије „У центру пажње“ била је Слађана Иванчевић ,вд директора ЈП „Мрежа Мост“ у чијим оквирима послује и наш радио.

Седамнаест година РКМ пословао је у Косовској Митровици и исто толико након 1999. у Звечану тако да не можемо више са сигурношћу да кажемо коме тачно припадамо али је битно да нагласимо да ћемо ускоро програм емитовати из новог студија у Косовској Митровици што је велики успех. Шта то за Вас као руководиоца ЈП Мрежа Мост значи?

“Најпре да вам честитам рођендан, 34 године то је скоро двапут пунолетство а када кажете – коме припадате најбитније је да припадате Косову и Метохији и Републици Србији и својим слушаоцима који вас верно прате а локација је мање битна. Мени је много драго што смо доста тога постигли и неке ствари помакли у протеклих годину дана .Ми смо у овој екипи која сада води јавно предузеће нешто више од годину дана. Доста тога смо планирали а успели смо да урадимо и више од тога. План нам је био да уложимо у емисиону технику, да се побољша сигнал, да изађете мало у неке друге сфере и то је све успело. Повратак РКМ у Косовску Митровицу није нешто што је планирано и ја се захваљујем Привременом органу Општине Косовска Митровица и господину Спирићу који је изашао у сусрет јер мислим да ће услови за рад бити бољи и да ћете даље моћи да допрете до својих слушалаца. Оно што је најбитније, гостима ће бити лакше да дођу до вас. То је живљи град, ту је циркулација већа, бићете у жижи, ближе догађајима. Свакако сам срећна и надам се да ће се за неколико дана ући у нове просторије и онда ћемо, како ми то умемо, пригодним слављем обележити све то”.

Како видите будућност радија као медија обзиром да онлајн медији доста преузимају примат међу средствима информисања?

– Радио никада неће умрети све док има добар програм. Је не мислим да је радио превазиђена ствар. Радио је доступнији, ако сте доста у колима – а ја доста путујем, најлакше је информисати се путем радија. Радијски програм не би требало да буде само музика већ и други садржаји где ће се људи информисати. Треба се вратити у старо време – не измишљати ништа ново. Било би лепо да нам се врате радио-драме, дечији програм – само треба имати идеју. Радио станица је нешто што никада не би требало да престане да постоји.

Шта ћете себи ставити као приоритет и када је у питању РКМ и када говоримо о целокупној мрежи?

– У протеклој години урађено је доста тога и на нивоу Мреже Мост. Као што знате, 1. септембра почео је са радом РТВЦ Грачаница где смо отворили модеран студио и где и сада долази до продукције програма који се емитује на телевизији Мост и телевизији Пулс. То је добар потез који смо направили ове године. Што се тиче телевизије Мост ја морам да се захвалим РХМК „Трепча“ и директору на простору који је Радио користио досад и на томе што су добри домаћини телевизији Мост. Уз њиихову помоћ и средствима ЈП Мређа Мост зграда је реновирана. Она јесте стара али смо се потрудили да нашим колегама обезбедимо боље услове за рад. До краја године, ја се надам да ћемо успети да дигитализујемо Тв Мост, да набавимо нову опрему и да ћемо од одређених средстава моћи да уложимо нешто и у опрему Радио Косовске Митровице. План нам је да отворимо још једну телевизију у Штрпцу. Не знам да ли ћемо успети то до краја ове, али свакако ћемо гледати да то урадимо почетком наредне године. Наравно, план нам је и да појачамо дописништва. Оно што је најбитније за РКМ, са овим пресељењем и са овим инвестицијама које су сада урађене, имаћете једну добру основу али мислим да је вама потребна кадровска подршка. Мора се примити и више људи, посебно младих људи. Не можете испунити толики програм нити га произвести без довољно људи а јасно је да их немате. И даље је на снази забрана запошљавања па то јако тешко иде, али се надам да ћемо у наредној години успети да вам и на тај начин изађемо у сусрет а онда нам остаје да ми само постављамо програмске задатке а ви да их испуњавате.

Check Also

Обијена Електро-техничка школа у Сушици. Школу обишао председник општине Срђан Поповић

У току викенда, у касним ноћним сатима, лопови су обили Електро-техничку школу “Михајло Пупин” у …