Главна / Култура / Одиграна представа “Мушкарчине”

Одиграна представа “Мушкарчине”

muskarcineВечерас је у великој сали Дома културе у Грачаници одиграна представа “Мушкарчине”, документарац о мушкости, у режији Милене Богавац и Војислава Арсића.

“Представа “Мушкарчине” овог пута на Косово долази захваљујући мисији ОЕБС. Идеја је да поред овог играња сутра играмо и за запослене у мисији, а након тога и у народном позоришту у Приштини за општу публику са преводом на енглески и албански”, рекла је Анета Горановић, продуценткиња представе.

Кроз различите ситуације и примере седам момака је на позоришним даскама пренело публици понашања и особине које класичне балканске мушкарчине морају да поседују.

“Представа је настала колажирањем неких наших идеја, ситуацији и догађаја у којима смо се налазили као младићи у развоју. Представа је круна неког шестогодишњег рада на пројекту “буди мушко” центра Е8, а која би требала да заокружи тај пројекат. Оно што је занимљиво је да смо на једној аудицији нас седморица изабрани као младићи који су потпуно различити, који имају неке своје идеје, своје приче које ћемо вам представити на сцени”, рекао је за програм Радио Грачанице Урош Нововић, један од седморице глумаца овог документарца.

За не тако бројну публику вечерас је, поред бесплатног улаза, био обезбеђен и превод на енглески и албански језик.

 

Check Also

Видовданско песничко бденије и наступ Симфонијског оркестра и хора РТС-а

Жири књижевне манифестације „Видовданско песничко бденије“ 2019. која jе одржана у Грачаници одлучио је да  награда …