Главна / Вести / Дачић: Влада неће силом да намеће споразум

Дачић: Влада неће силом да намеће споразум

dacic
фото: Google

17:19 Извор: Бета

Примена споразума о нормализацији односа с Приштином без сагласности Срба с Космета може да доведе до штетних последица, каже премијер Ивица Дачић. “Ми не желимо да силом намећемо и имплементирамо споразум. Влада Србије стоји иза своје одлуке и у интересу је Србије да се споразум спроведе”, рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Влади Србије после састанка с начелницима округа на Космету. Према његовим речима, уколико би се споразум спроводио без учешћа представника Срба са Космета то би могло да има штетне последице.
“Ако га будемо радили без учешћа Срба са Косова и Метохије то може да доведе до штетних последица, а ми не желимо да до тога дође, пре свега имајући у виду интересе обичних људи који имају своја радна места и свој живот на Косову и Метохији”, казао је Дачић.
Он је поновио да влада стоји иза своје одлуке о бриселском споразуму и да је у интересу и Србије, и Срба са КиМ да споразум буде спроведен. Премијер је рекао да је разговор са начелницима округа био веома коректан као што је био до сада и са другим представницима Срба са КиМ.
Дачић је најавио да ће се разговори са Србима са КиМ наставити и напоменуо да ће вицепремијер Србије Александар Вучић ускоро отићи у јужну спрску покрајину.

Check Also

Предложене мере за смањење загађења ваздуха

Гасификација градова и општина увођење подстицајних мера за куповину нових, високоефикасних пећи и котлова, доношење …