НасловнаСрбија

Вучић: КиМ део територије Србије, српска амбасада у Приштини Свечљин ружан сан

Председник Александар Вучић рекао је поводом изјаве министра привремених приштинских институција Џељаља Свечље да ће једини српски симбол у Приштини бити њена амбасада, да је Косово и Метохија део територије Србије, а да је српска амбасада у Приштини Свечљин ружан сан и ноћна мора.

„Могу да му кажем да је КиМ у складу са Резолуцијом 1244 и Уставом наше земље део територије Републике Србије, тако је било, тако ће бити. Знате, то је та психоделична политика у којој уз подршку оних чију подршку не би смела да има, мисли да може да се иживљава над нашим народом. Трпео наш народ и горе дахије, али не до века“, изјавио је Вучић у Врању на питање новинара да прокоментарише изјаву Свечље који је њега и Новака Ђоковића назвао фашистима и рекао да ће једини српски симбол у Приштини бити амбасада Србије.

Говорећи о року које су приштинске власти дале Србима, да до 15 часова уклоне шатор који се налази прекопута зграде Општине Лепосавић, Вучић је навео да ће из Београда пажљиво пратити ситуацију. 

„Замислите велики проблем због шатора у којем се скупљају потписи  за смену оних који су добили три одсто гласова. Толико, о како сами кажу, ‘најдемократскије познатој’ држави на свету“, рекао је Вучић. 

На питање да прокоментарише текст из америчких медија, у коме се тврди да амерички сенатор Боб Менендез узима новац од Албанаца, Вучић је нагласио да је Менендез човек који је годинама Србији правио највеће проблеме.

„Када покушате да одговорите и разговарате са њима увек наиђете на непробојни зид. И ви одмах знате да је у питању новац који је неко добио. Мислим да сам ја већ говорио о томе да је Менендез добијао новац од Албанаца и он је ухапшен, јер је примао тај новац противзаконито“, рекао је Вучић. 

Вучић је указао да када га нападају поједини страни политичари, то чине зато што им је плаћено. 

„Нису сви такви, али ови који ништа не знају о нашем простору, који појма немају ни о чему, они су увек и по правилу такви. И шта ћемо сад, када се установило да је велики поборник, не само наших политичких противника, свих оних који мрзе Србију из региона, у ствари албански плаћеник. Сви ће да ћуте, да се праве да се ништа није десило и да заборавимо Боба Менендеза. А страшно много штете је начињено српском народу и српској држави“, указао је Вучић. 

Према његовим речима, сви напади на Србију имају за циљ да се не говори о енергији, ентузијазму и амбицији грађана Србије. 

„Е не можете да победите тај план, ту амбицију, ту жељу и ту способност да јавне финансије држимо под контролом, да реиндустријализујемо земљу, да се боримо и да остварујемо све то што смо рекли“, истакао је Вучић. 

Извор: Т а н ј у г; Фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон