НАЈНОВИЈЕ

Грачаница: Улице клизаве – пешаци опрез

DSCN9935После ледених дана и снежних падавина, први дан када је снег почео да се топи на улицама у Грачаници  прилична  опасност за пешаке.

Иако је главна улица чиста и без снега на путу, све споредне улице покривене су снегом, а на пешачким  стазама има доста неочишћеног снега.

Најлошија ситуација је управо у улици која води ка ОШ „Краљ Милутин“, где снег уопште није чишћен, а пролазак аутомобила може да угрози ђаке који се крећу стазом на којој има доста снега.  Иако је снег почео да се топи  прилично је клизав па је ђацима лакше да се крећу путем.  У помоћ стижу и родитељи који у школу и назад прате оне најмлађе.

DSCN9926Несхватљива је као и увек небрига и немар, када је у питању прилаз апотекама где снег није уопште чишћен,  ако притом додамо и паркиране аутомобиле тик уз улаз у апотеку, прилаз  за старије суграђане је такође врло отежан.

На прилазу Дому здравља у Грачаници такође доста снега, али је испред самог улаза очишћено.

Испред неких продавница и локала снег није ни чишћен,  иако се из локалних самоуправа стално апелује да власници очисте испред својих локала.

DSCN9924Радници комуналне службе Општине Грачаница и данас су на терену и покушавају да очисте сав снег са пешачких стаза.

Најава метеоролога да ће бити и ледене кише нимало неће побољшати ситуацију,  па је опрез најбоља превентива.

Погледајте и ...

Поповић обишао жетвене радове

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас жетвене радове на подручју локалне самоуправе. Након …