Главна / Вести / Косово и Метохија / Интервју са Арно Гујон сутра у 11 сати на програму

Интервју са Арно Гујон сутра у 11 сати на програму

gujon Организација “Солидарност за Косово” има преко шест хиљада донатора из целе Француске и око 30 волонтера који учествују у раду ове организације.
Само у току 2012. године организација је обезбедила шест конвоја хуманитарне помоћи, летовање у Црној Гори за четрдесеторо српске деце с Косова и Метохије и реновирање основне школе „Бора Станковић“ у селу Стража код Гњилана.

“Солидарност за Косово” финансира и хуманитарну канцеларију при Епархији рашко-призренској у Грачаници, од које добијају тачне информације о ситуацији и о броју најугроженијих српских породица на Косову и Метохији.

Арно Гујон, оснивач ове организације, одликован је прошле године медаљом краља Стефана Дечанског, а компанија “Новости” му је 17. децембра 2012. доделила и специјалну плакету за “Најплеменитији подвиг године”.

“Причу у вези са догађајима на Косову открили су на интернет сајту удружења и путем друштвених мрежа и то је у њима побудило жељу за акцијом. Тада су ме позвали да бих постао тутор њиховом пројекту. Заједно смо елаборирали план акције у десетак партнерских школа. Сваки француски ђак је био учесник скупљања помоћи поклањајући српским ђацима школски прибор и одећу”, прича Арно Гујон, који однедавно живи у Београду.

Сутра од 11 сати слушаћете на програму Радио Грачанице, који су планови ове организације за ову и наредну годину.


Check Also

Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици одбио је да за Телевизију Мост коментарише …