Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић и Томић на обележавању школске славе у Племетини

Стојановић и Томић на обележавању школске славе у Племетини

foto_vest__1485527892Заменик премијера Бранимир Стојановић и директор Канцеларије за питања заједница Иван Томић, присуствовали су данас резању славског колача и обележавању школске славе у Племетини.

Стојановић и Томић су најпре обишли школски анекс чије проширење је финансирала Канцеларија за питања заједница, након чега је химном Светом Сави отпочела прослава школске славе.

Директор Зоран Милуновић је поздравио све присутне, Стојановићу и Томићу се захвалио на пруженој подршци, најбоље ученике наградио књигама, а затим су се на бини смењивали ученици који су специјално за ову прилику приредили богат културно-уметнички програм.

Честитајући школски славу, просветним радницима, али и ученицима и њиховим родитељима, заменик премијера Бранимир Стојановић је казао да је поред деце, Свети Сава као наше највеће наслеђе истовремено и највеће богатство које имамо.

“Желим да се пре свега захвалим вашим родитељима што су храбри, што вас рађају, што вас чувају, што се и даље боре да овако лепа слика траје на овом нашем месту и да још дуго година ово буде наше место захваљујући вама. А ми чији је посао да вам живот учинимо бољим можемо само да настављамо да се трудимо да свакога дана, свакога месеца и година по нешто урадимо за вас. Школа вам је мало боља, али далеко од онога какву заслужујете, зато и данас стојимо пред вама дајући обећања да ће сваке године школа да вам буде боља, као што ће да вам буде бољи пут и расвета и свеукупни услови живота. Желим вам да прославите овај дан у топлини коју видим да носите у вашим срцима и нека та топлина потраје без обзира на ову зиму и овај минус који је напољу. Да сте ми живи и здрави па ћемо заједно кроз све нове изазове, кроз све ове муке. Исувисе смо тога превалили преко главе да би сада рекли да не можемо даље”, закључио је Стојановић.

Иван Томић, директор Канцеларије за питања заједница преко које су и обезбеђена средства за изградњу школског анекса је казао да су свесни проблема са којима се суочавају и ова и многе друге школе у српским срединама и да ће наставити да се труде да услове у школама промене на боље.

“Канцеларија за питања заједница, у сарадњи са Кабинетом заменика премијера је као део Нашег плана протекле године финансирала део пројекта изградње анекса школе у Племетини. Вредност пројекта је 60 000 евра где је општина Обилић узела учешће са 10 %, пројекат је добијен прео ИОМ-а. Надам се да ћемо успети да заједничким снагама помогнемо да наставе свој рад. Растко Немањић је управо неко ко је читав свој живот посветио образовању, ширењу вере, традиције и културе, тако да верујем да су сви Срби са Косова наследници Светога Саве и да сви заједно настојимо да ширимо културу, веру и традицију”, казао је Томић.

Он је претходно обишао децу у Црквеној Водици и поделио им пакетиће. Кабинет заменика премијера и Канцеларија за питања заједница су за децу општине Обилић обезбедили укупно 770 пакетића.

“Пакетиће смо јутрос поделили деци у Црквеној Водици, за децу из Племетине такође обезбеђено је 518 пакетића и овим завршавамо акцију поделе пакетића коју смо започели пре Нове године”, казао је Томић.

У школском анексу у Племетини смештене су три школе Основна, Економска и Медицинска које похадја око 300 ученика.

Check Also

Председник општине изричит, одбија одлуку о повратку имовине манастиру Дечани

Председник општине Дечани Башким Рамосај рекао је за КТВ да неће применити одлуку Уставног суда …