Главна / Култура / Публика у Грачаници овацијама и аплаузом испратила представу „Је ли било Кнежеве вечере“

Публика у Грачаници овацијама и аплаузом испратила представу „Је ли било Кнежеве вечере“

16357275_1814586385233589_1037558310_oПозоришна представа „Је ли било Кнежеве вечере“, Виде Огњеновић, у извођењу ансамбла Камерне сцене „Мирослав Антић“ из Сенте, одушевила је вечерас публику у Грачаници. Представа је испраћена громогласним аплаузом и овацијама.

Комад је настао у време обележавања шест векова Косовске битке, а у средишту његове радње била је иста прослава, мада век раније. Збивања су смештена у Нови Сад и окупила су многе историјске личности које су обележиле то време: Илариона Руварца, Јашу Томића, Лазу Дунђерског, Светозара Милетића… У међувремену, Косово се поново нашло у жижи наше стварности и политичке судбине, иако се у протеклих осамнаест година “десило” више историје него за тај век од једног до другог јубилеја.

„Ово је представа која је настала у марту 2016.године по тексту Виде Огњеновић, а поводом 30 година камерне сцене „Мирослав Антић“ из Сенте. Ово је трећи комад који сам ја режирао. Писан је почетком 90-их година, цела прича је о сукобу два различита размишљања о Косовском боју. Комад је доживео велики успех на фестивалима и у земљи и иностранству. Ово је 20 и неко извођење ове представе“, истакао је режисер Дејан Цицмиловић.

Камерна сцена „Мирослав Антић“ је протеклих 30 година избацила 43 премијере предства одраслих чланова, 20 премијера омладинских представа и 28 премијерa дечијих представа, учествовала у преко 500 приредби и имала око 700 извођења позоришних представа учешћем од око 380 својих чланова.

Глумачка екипа из Сенте ће 28. јануара у 14 часова представу одиграти у Призрену у Богословији „Свети Кирило и Методије“.

Извођење представе су организовали Дом културе у Грачаници, Културни центар Призрен, Манастир Светих Архангела и Богословија ,,Свети Кирило и Методије“.

Check Also

Видовданско песничко бденије и наступ Симфонијског оркестра и хора РТС-а

Жири књижевне манифестације „Видовданско песничко бденије“ 2019. која jе одржана у Грачаници одлучио је да  награда …