Главна / Вести / Косово и Метохија / Покрет за Косово и Метохију у Србији доприноси економском животу Срба

Покрет за Косово и Метохију у Србији доприноси економском животу Срба

IMG_8382Гост програма РТВЦ Грачаница био је председник Председништва Покрета за Косово и Метохију у Србији Милосав Стојановић. Овај Покрет формиран је пре неколико година, али од новембра прошле године функционише под новим руководством.  Основни мотив окупљања интелектуалаца са Косова и Метохије је пружање доприноса држави и становништву, пре свега кроз помоћ у економији.

– Желимо да анимирамо одређене фирме које ће на подручју Косова и Метохије препознати свој бизнис, али и да анимирамо што више младих људи, да их обучимо, како би кроз економски развој помогли становништву да пре свега остану и опстану на овим просторима – рекао је за наш програм Стојановић.

milosav stojanovicВелики број интелектуалаца, људи са значајним искуством окупљено је у оквиру Покрета за Косово и Метохију у Србији.

– Покрет је замишљен као институција која ће радити на умрежавању и успостављању контаката са свим удружењима са Косова и Метохије. Циљ је да се што већи број људи укључи у рад Покрета, како би својим доприносом помогли нашем становништву. Не само оном које живи на простору Косова и Метохије, већ и оном које је расељено по централној Србији – каже Стојановић.

Цео разговор можете погледати на видео снимку испод текста.

Check Also

Канцеларија за КиМ и ове године подржаће учешће произвођача са КиМ на Београдском манифесту

Канцеларија за Косово и Метохију подржаће ове године учешће туристичких организација, породичних винарија и малих …