Главна / Вести / Косово и Метохија / Oбјављена листа Срба који су наводно починили злочине

Oбјављена листа Срба који су наводно починили злочине

kosovo

На веб порталу топлајми 29. јула око 13 часова објављен је списак срба који су наводно починили злочине на Косову и Метохији током сукоба 1999. године.

Лист се позива на неименоване изворе који поименично наводе имена српских полицајаца и војника, а које су почетком 2000. године објављивале разне албанске невладине организације и штампале плакате са њиховим именима па их лепили по јавним местима.

Међутим, како је време пролазило све те наводе свих тих нетачних извора информација проверила је најпре УНМИК полиција, затим касније КПС и на крају ЕУЛЕX и нису пронашли нити један доказ за те људе.

Оно што је најгоре, бар колико поседујемо информације из општине Исток, већина тих људи живи на овим просторима и доступни су косовским властима и до сада их нико није дирао по том питању, а сада одједном се налазе на неком списку злочинаца, па се поставља питање који је крајњи циљ да се објављује јавно списак срба који су наводно починили злочине без икаквих доказа.

Сви ти људи сада страхују за своју безбедност и безбедност своје породице и не знају шта да раде јер су сада обележени и на мети албанских екстремиста, а од надлежних нити из Београда нити из Приштине нико се није огласио нити реаговао да се списак обрише. Списак је објављен на порталу www.bravofm.com.

Check Also

Заплена дроге и оружја у Сувој Реци и Приштини

У одвојеним aкцијама у Сувој Реци и Приштини, заплењена је већа количина марихуане и аутоматска …