Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Још јаче, чвршће и боље у борби за Косово и Метохију

Ђурић: Још јаче, чвршће и боље у борби за Косово и Метохију

djuric„На 100 посто обрадјеног узорка, подручју Косова и Метохије, кандидат за председника Српске напредне странке и коалиције окупљене око СНС-а, Александар Вучић освојио је 80 посто гласова“, рекао је за Телевизију Мост директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Он је истакао да, „Александар Вучић, као председник, на Косову и Метохији освојио је четири петине укупног броја гласова што је више него на прошлим парламентарним изборима и за 10 одсто више него што је наша коалиција освојила на претходним парламентарним изборима“.

„Први следећи резултати са којима располажемо на Косову и Метохији јесте да је десет пута мањи резултат освојио Војислав Шешељ, 7,1 одсто гласова, Вук Јеремић 4,3, Јанковић 2,7, Максимовић 2,1, као и Обрадовић, док су остали на нивоу статистичке грешке“, рекао је Ђурић.

Уз честитке градјанима Косова и Метохије и Републике Србије на величанственом резултату, Ђурић је изразио захвалност Организацији за европску безбедност и сарадњу, мисији која је омогућила и спровела изборе који су „протекли на најчистији и најбеспрекорнији начин на Косову и Метохији од увођења вишестраначја“.

„Ово су први избори где на територији наше јужне покрајине није забележен ниједан најмањи инцидент. На свим биралиштима читав ток гласања је протекао, хвала Богу, мирно и потпуно у складу са упутствима РИК-а и правилима ОЕБС-а“, нагласио је Ђурић и додао да су већину у бирачким одборима чинили представници опозиције.

„Срби на Косову и Метохији су се ујединили око Александра Вучића у политичком смислу и постигнуто је, дуго жељено, јединство нашег народа“, нагласио је Ђурић.

Ђурић је додао да „ова велика и величанствена победа обавезује да се настави наша борба за Косово и Метохију још јаче, чвршће и боље.

„Уверен сам да ћемо сви заједно наставити и да чувамо наш народ на Косову и Метохији, наш територијални интегритет и суверенитет али и да се боримо за то да оне који нису били на нашој страни у претходном периоду, изван наших граница, уверимо у исправност наших аргумената и придобијемо за нашу ствар“, закључио је Ђурић.
Извор: ТВ Мост

Check Also

Горан Ракић и Далибор Јевтић министри у будућој влади

Председник Српске листе и градоначелник Северне Митровице Горан Ракић предложен је на данашњој седници Скупштине …