понедељак , 12 новембар 2018
НАЈНОВИЈЕ

Козарев: Универзитет у Приштини остаће трајно у систему Републике Србије

kozarevУниверзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митрвици остаће трајно институција у систему Републике Србије и у предстојећем периоду ће у њега бити све више улагано, како једна институција од највишег националног значаја и заслужује, изјавио је данас Телевизији Мост, заменик директора Канцеларије за КиМ Душан Козарев.

„Влада Србије наставиће да улаже у развој институција од значаја за младе, посебно у Приштински универзитет са привременим седиштем у Косовској Митровици, свесна стратешког значаја који та образовна институција има за српски народ и његов опстанак у нашој јужној покрајини”, рекао је Козарев.
Република Србија ће, као оснивач тог универзитета, према његовим речима, наставити да универзитет у Косовској Митровици третира и као веома важан симбол институционалног присуства наше државе у покрајини.

“Они у Приштини који се надају да ће непоштовањем бриселских договора који се односе на признавање диплома истиснути наш универзитет са Косова и Метохије и обесхрабрити српску омладину да своју професионалну и академску будућност гради у оквиру образовног система Републике Србије гаје узалудне наде”, изјавио је Козарев.

Он је нагласио да се свим средствима мора штитити право студената у Косовској Митровици да се школују у оквиру образовног система Републике Србије.

Извор: ТВ Мост

Погледајте и ...

У Грачаници отворен први међуопштински сајам меда

Први међуопштински сајам меда,  који је  окупио је произвођаче са целе територије Косова, отворио је …