Главна / Вести / Косово и Метохија / Стојановић, Симић: Осуда покушаја политичког преврата

Стојановић, Симић: Осуда покушаја политичког преврата

IMGP6304Након и током састанка Српске листе у косовској скупстини било је жучне полемике измедју посланика Слободана Петровића и других посланика српске листе и потпредседника косовске владе Бранимира Стојановића. Они су се после састанка обратили новинарима.

Славко Симић председник Српске листе рекао је да су оваква ситуација и свадје најмање потребни Српској листи у овом тренутку. Ми смо као посланичка група хтели да покренемо иницијативу да именујемо министра за локалну управу и самоуправу и да отворимо процес формирања ЗСО. То очигледно појединцима није циљ, рекао је Симић и додао:

“То се не свиђа Александру Јаблановићу, то се не свиђа господину Слободану Петровићу и они и даље покушавају да манипулишу и са Мирјаном јевтић и са Српском листом. Ми ћемо И даље настојати да што пре именујемо министра за локалну самоуправу испред Српске листе и да наставимо да функционишемо нормално кроз институцијеиИ да дамо свој допринос политички и институционални како би се што пре отпочео процес формирања Заједнице српских општина. Уверен сам да оваква ситуација највише одговара онима који су овде у Приштини и онима који стално желе да наметну неке препреке и изазове како би се пролонгирао процес формирања ЗСО, управо ово њима највише одговара, а други зарад својих личних интереса желе да задовоље свој интерес и интерес појединаца и једне мале групице људи”, рекао је Симић

Слободан Петровић посланик Српске листе и председник самосталне либералне странке изјавио је да је дошао на састанак иако сматра да је нелегално сазван јер су посланици позивани селективно, што не води у правцу јединства.На питање ко је сада председник Српске листе, Симић или Јаблановић одговара да је то сада Јаблановић.

“Ја верујем да ви знате да је Јаблановић сам оснивач  ове Српске листе и да он у складу са тим правилима и законима може једино сам себе да именује, сам себе да мења”, закључио је Петровић.

Нема говора о томе да се у Српској листи десио раскол. Листа је јединствена и таква ће остати рекао је Бранимир Стојановић потпредседник косовке владе и додао.

“Појединци себи дају за право да буду важнији од интереса српског народа на Косову и Метохији и да приватизују политичке субјекте и да онои лично буду најважнији центар пажње, то је друга ствар. Они који се не понашају у складу политике српске листе биће санкционисани као што су то били и до сада и сви они појединци који помисле да могу тако да се понашају неће бити део представника српског народа на овом простору. Неки су те лекције научили неки очигледно нису. Очигледно је да је појединцима као што је Александар Јаблановић, као што је Слободан Петровић, који је дошао овде са намером да направи свађу, да направи циркус, јер је то једина његова политика, јер је то једина политика људи који су сада створили ову конфузију, који помажу онима који не желе да испуне обавезе према Србима.

Онима који желе да се међу Србима створи раздор јер је тако лакше манипулисати, тако је лакше да не отпочне ни један процесс који је за наш народ важан. Тако неће бити формирана ЗСО јер ће се неко изговарати на српско исфабриковано, фамозно нејединство, неко ће да се изговара да не покрене ништа око повратка зато што ће рећи ево изволте нешто се Срби свађају. А свађа је почела тако што је неко либерално почео да чита законе. Па до јуче је Славко Симић био једини овлашћен и нико није могао да га смени али је напрасно преко ноћи очигледно због неке политичке воље или идеје, неко је тај простор створио. Ми ћемо инсистирати да се закон спроводи онако како је написан а не зависно од дневне политичке потребе па да се српски представници уписују и исписују према дневној вољи некога ко жели да манипулише”, закључио је Бранимир Стојановић.

Check Also

Kурти не прихвата одлуку Уставног суда: Хтели су да оправдају Тачија, о даљим потезима наредних дана

Лидер Самоопредељења и вршилац дужности премијера Аљбин Kурти рекао је да је Уставни суд својом …