Главна / Вести / Косово и Метохија / Владета Костић о исплати минималца и хапшењу Срба

Владета Костић о исплати минималца и хапшењу Срба

vladeta_kostic Начелник Косовског управног округа Владета Костић, у јутарњем програму  Радио Грачанице, истакао је да се чека седница Владе Србије како би се исплатила заостала привремена новчана накнада (минималац).

„Минималц неће бити укинут, не постоји никакав папир који је усвојен на седници Владе да ће исплата привремене новчане накнаде бити укинута. Једноставно, нису пребачена средства на Национални завод  за запошљавање и због тога минимална зарада није исплаћена још увек”, рекао је начелникк Косовског управног округа .

По његовим речима, неизвесно је да ли ће министар финансија бити у Влади, због најављене реконстукције, јер одлука  за исплату привремене новчане накнаде зависи од министра финансија.

  • Хапшење Срба је против имплементације
Што се тиче хапшења Срба на северу Космета, Костић истиче да је то још један доказ да Приштина ради против имплементације бриселског споразума.

„ Они показују да уопште не одговара да се споразум имплементира, не одговара им да Срби изађу на локалне изборе 3. новембра, нарочито на северу Косова и Метохије .То је само још један притисак на нас, још један вид урушавања свих договора из Брисела, овде би требало да се више укључи међународна заједница“, истиче Костић.

Check Also

Фабрици без коментара, Брнабић: Хашим Тачи треба да се пробуди (видео)

Шеф делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици одбио је да за Телевизију Мост коментарише …