Главна / Вести / Вучић: Нема избора, СНС наставља рад у влади

Вучић: Нема избора, СНС наставља рад у влади

vucicСрпска напредна странка наставља рад у влади, изјавио је данас председник странке Александар Вучић.
Вучић је након седнице Председништва странке, посвећене понуди премијера Ивице Дачића да влада настави рад без УРС-а и Млађана Динкића, казао да су чланови Председништва имали тешку дилему и да је већина била за изборе.
“Замолио сам их да прихвате да због стабилности земље то не чинимо у овом тренутку и они су то прихватили”, рекао је Вучић.

Он је додао да је пред Србијом неклико важних уговора и послова и да нам нестабиллност не би донела ништа добро.

Вучић је рекао да је у разговорима о рекионструкцији владе покушао да нађе компромис и решење желећи да то решење буде најбоље за Србију.

Он је додао да није покушавао да добије јефтине политичке поене, нити се СНС и једног тренутка силила, ни понашала бахато, а то неће чинити ни у будуће ни према партнерима ни према политичким противницима.

Напредњаци су имали намеру да наставе са истим партнерима, додао је и то не зато што се “у свему слажемо са Дачићем и Динкићем”, већ зато што је добро да више глава размишља о будућности Србије и зато што сматрају да би била велика одговорност да само једна политичка снага у земљи доноси све одлуке.

Били смо спремни на разговоре са Динкићем, мада је то данас непопуларно. Покушавали смо да нађемо компромис и најбоље решење за Србију”, рекао је он.

Лидер СНС је истакао да је имао намеру да Влада настави са истим партнерима, “јер је боље да више глава одлучује”, као и да је одлука била тешка и да је он замолио Председништво да се не иде на изборе. “Они су то једногласно прихватили. Избори нису најбоље решење за Србију. Пред нама је безброј важних уговора, стабилност је важна. Највећи проблем, који често изгледа као нерешив, јесте атмосфера у којој Влада ради и изругивање свега што Влада ради. Ништа није добро, па чак ни кад се доведу највећи стручњаци”, рекао је Вучић након седнице која је трајала око два сата.

Вучић је истакао и да је СНС је био сагласан са Динкићевим захтевима који су се тицали ресора СНС, као и да очекује Динкића на сутрашњем потписивању уговора са Јатом. Образлажући одлуку да СНС настави рад у влади Вучић је казао да тај рад убудуће мора бити још стриктније и јасније ограничен резултатима који “морају бити свакодневни”.

Премијер Дачић га је непосредно пред јучерашње обраћање јавности обавестио да не види владу са било којим чланом УРС, казао је Вучић и подсетио да је СНС променила четири министра који су при том председник и потпредседник странке и да је жеља била да и остали то увиде.

Први потпредседник Владе Србије је најавио и да ће разговарати са странцима да преузму неколико ресора у новој Влади, као и да ће имена нових министара бити позната после 20. августа.

Измена коалиционог споразума и Закона о Влади и министарствима биће на седници у Скупштини 25. или 26. августа.

Говорећи о односу са премијером Србије и социјалистима, Вучић је рекао да никада, па ни сада, није условљавао Дачића да напусти министарство полиције.
“А могао сам и условљавање би било прихваћено”, рекао је лидер напредњака, из чијих су редова поједини функционери ових дана говорили да би Дачић требало да се одрекне једне функције.

 

 

Check Also

Вучић: Следе велики притисци због КиМ, треба нам јака влада

ПредседникАлександар Вучић изјавио је данас да очкује велике притиске по питању решавања косовског проблема, те …